Een effectief, klein en uiterst creatief animatiebureau
dat niet rust totdat jij trots en blij met jouw op maat gemaakte animatie naar huis gaat

OVER ONS

Fris is een kleinschalig animatiebureau. Eigenaresse Beike Looijse animeert de video’s zelf en roept daarbij de hulp in van professionele stemacteurs en developers. Je bent je dus verzekerd van korte lijntjes en direct, persoonlijk contact. 

Beike is van huis uit journalist en liet zich bijscholen in de vormgevingswereld. Omdat ze merkte dat ze door het gebruik van innovatieve vertelvormen haar journalistieke verhalen beter overbracht op haar publiek. Zo maakte ze samen met collega’s van journalistiek onderzoekscollectief Spot On Stories een animatiereeks met daarin uitleg over het coronavirus. Die video’s werden online meer dan een miljoen keer bekeken!

Nu is het Beike’s missie om die vertaalslag voor andere bedrijven en instanties te maken. Je kunt mensen zoveel beter bereiken als je je boodschap helder, laagdrempelig en creatief verpakt. Beike doet dan ook niets liever dan samen brainstormen over een verrassende en slimme communicatiestrategie. En haar journalistieke ervaring maakt dat ze steengoed is in het terugbrengen van bergen informatie tot de kern en in het schrijven van ijzersterke scripts.

HOE WERKEN WE?

 • In een gezamenlijke brainstormsessie bepalen we de toon, de kernboodschap en de uitstraling van de video
 • Jij levert de informatie aan die in de video verwerkt moet worden, zodat op basis daarvan het script geschreven kan worden. Of je schrijft vast een eerste versie van het script. 
 • Je levert eventueel een logo of ander merkmateriaal aan dat in de video verwerkt moet worden.
 • Wij schrijven binnen een week een script. Jij kunt daar feedback op geven. Wij maken indien nodig aanpassingen.
 • Wanneer het script akkoord is, kan dat later niet meer gewijzigd worden, omdat een stemacteur de tekst inspreekt. Zodra dat gebeurd is, starten we met animeren!
 • Binnen twee weken volgt de eerste versie van de animatie.
 • Daarna is er ruimte om feedback te geven. Net zo lang totdat je tevreden bent.
 • Tot slot ontvang je jouw op maat gemaakte animatie met en zonder ondertiteling! Zodat je die op al je online kanalen kunt inzetten.

WAAROM EEN ANIMATIEVIDEO?

De aandachtsspanne van mensen wordt korter en korter. Waar we vroeger bereid waren lange artikelen te lezen om aan informatie te komen, haken we nu (soms onbewust) na een video van een paar seconde al af als die ons niet direct prikkelt. 

Met een animatievideo kun je op een laagdrempelige, vlotte en effectieve manier jouw boodschap overbrengen. Door de kleuren, beweeglijkheid, verrassende vormen en prettige stemmen die bij een animatie horen houd je de aandacht van een kijker vast. 

Je kunt een animatievideo perfect inzetten voor diverse marketingdoeleinden, interne communicatie of presentaties. We denken graag met je mee over een slimme verspreidingsstrategie. 

Waarom je met ons wil werken

Wij houden van verrassingen, maar alleen als het gaat om creativiteit en gave ideeën. We vinden het heel belangrijk dat onze klanten niet voor verrassingen komen te staan als het gaat om prijs of timing. Ons proces is super helder, we houden ons altijd aan de deadlines en je weet van te voren precies hoeveel je waarvoor betaalt. Geen verrassingen achteraf. 

Daarnaast draait alles om creativiteit en persoonlijke aandacht. Animatiestudio Fris is bijzonder goed in het terugbrengen van jouw boodschap naar de kern. Voorafgaand aan het animeren schrijven we altijd een ijzersterk script. En we rusten niet voordat je met een animatie naar huis gaat waar je blij van wordt en trots op bent.

Opbouw prijs animatievideo

We maken onze animaties via een vast startpakket. Zodat jij weet waar je aan toe bent. Dat ziet er zo uit:

We maken een animatievideo van 1 minuut (met de mogelijkheid van 10 seconde uitloop) waar de volgende zaken bij zijn inbegrepen:

 • Een brainstormsessie om de toon en uitstraling van de video te bepalen
 • Het schrijven van het script
 • Een professionele voice-over die past bij de toon van de video
 • Feedback rondes totdat je tevreden bent
 • Een eindversie zonder en een versie mét ondertiteling 
 • De garantie dat deadlines gehaald worden. 

PRIJS – €1875    (excl. btw)

Wil je een langere video maken? Dan betaal je extra per halve minuut.