Een effectief, klein en uiterst creatief animatiebureau
dat niet rust totdat jij trots en blij met jouw op maat gemaakte animatie naar huis gaat

OVER ONS

Fris is een kleinschalig animatiebureau. Eigenaresse Beike Looijse animeert de video’s zelf en roept daarbij de hulp in van professionele stemacteurs en developers. Je bent je dus verzekerd van korte lijntjes en direct, persoonlijk contact. 

Beike is van huis uit journalist en liet zich bijscholen in de vormgevingswereld. Omdat ze merkte dat ze door het gebruik van innovatieve vertelvormen haar journalistieke verhalen veel beter overbracht op haar publiek. Zo ontwikkelde ze animaties om complexe informatie inzichtelijk en toegankelijk te maken. De video’s werden als context bij artikelen en reportages geplaatst en zorgden ervoor dat het publiek belangrijke verhalen beter begreep. Samen met collega’s van journalistiek onderzoekscollectief Spot On Stories maakten ze onlangs een animatiereeks met daarin uitleg over allerlei aspecten van het coronavirus. Die video’s werden online meer dan een miljoen keer bekeken!

Nu is het Beike’s missie om die vertaalslag ook voor andere bedrijven en instanties te maken. Je kunt mensen zoveel beter bereiken als je de boodschap die je over wilt brengen helder, laagdrempelig en creatief verpakt. Beike doet dan ook niets liever dan samen met anderen te brainstormen en na te denken over een verrassende en slimme communicatiestrategie.

HOE WERKEN WE?

 • In een gezamenlijke brainstormsessie bepalen we de toon, de kernboodschap en de uitstraling van de video
 • Jij levert de informatie aan die in de video verwerkt moet worden, zodat op basis daarvan het script geschreven kan worden. Of je schrijft vast een eerste versie van het script. 
 • Je levert eventueel een logo of ander merkmateriaal aan dat in de video verwerkt moet worden.
 • Wij schrijven binnen een week een script. Jij kunt daar feedback op geven. Wij maken indien nodig aanpassingen.
 • Zodra het script akkoord is, kan dat later niet meer gewijzigd worden, omdat een stemacteur de tekst dan al ingesproken heeft. Zodra we akkoord hebben op de tekst, starten we met animeren!
 • Binnen twee weken volgt de eerste versie van de animatie.
 • Daar volgen twee feedbackrondes op, waarin we zo nodig aanpassingen doen.
 • Tot slot ontvang je jouw op maat gemaakte animatie met en zonder Nederlandse ondertiteling! Zodat je die op al je online kanalen kunt inzetten.

WAAROM EEN ANIMATIEVIDEO?

De aandachtsspanne van mensen wordt korter en korter. Waar we vroeger bereid waren lange artikelen te lezen om aan informatie te komen, haken we nu (soms onbewust) na een video van een paar seconde al af als die ons niet direct prikkelt. 

Met een animatievideo kun je op een laagdrempelige, vlotte en effectieve manier jouw boodschap overbrengen. Door de kleuren, beweeglijkheid, verrassende vormen en prettige stemmen die bij een animatie horen houd je de aandacht van een kijker vast. 

Je kunt een animatievideo perfect inzetten voor diverse marketingdoeleinden, interne communicatie of presentaties. We denken graag met je mee over een slimme verspreidingsstrategie. 

Waarom je met ons wil werken

Wij houden van verrassingen, maar alleen als het gaat om creativiteit en gave ideeën. We vinden het heel belangrijk dat onze klanten niet voor verrassingen komen te staan qua prijs of qua timing. Ons proces is super helder, we houden ons altijd aan de deadlines en je weet van te voren precies hoeveel je voor wat betaalt. Geen verrassingen achteraf dus.

Alles draait om creativiteit en persoonlijke aandacht. We rusten niet voordat jij met een animatie naar huis gaat waar je blij van wordt en trots op bent. 

Opbouw prijs animatievideo

We maken onze animaties via een vast startpakket. Zodat jij weet waar je aan toe bent. Natuurlijk is er in aanvulling op dat pakket van alles mogelijk. In de basis ziet het er zo uit:

We maken een animatievideo van 1 minuut (met de mogelijkheid van 10 seconde uitloop) waar de volgende zaken bij zijn inbegrepen:

 • Een brainstormsessie om de toon en uitstraling van de video te bepalen
 • Het schrijven van het script
 • Een professionele voice-over die past bij de toon van de video
 • Twee feedback rondes
 • Een eindversie zonder en een versie mét Nederlandse ondertiteling 
 • De garantie dat deadlines gehaald worden. Wil je weten hoe snel je animatie klaar is? Lees hieronder verder bij ‘Hoe we werken’.

PRIJS – €1875    (excl. btw)

Wil je een langere video maken? Dat kan natuurlijk. Voor elke extra tien seconde (vanaf 1.10 dus) betaal je €159 (excl. btw).