Waarom een animatievideo laten maken?

Waarom een animatievideo laten maken bij een animatiestudio en niet gewoon met je telefoon iets leuks opnemen om je boodschap over te brengen? Nou, om deze vijf redenen kun je beter een animatie video laten maken: 

1. Korte aandachtspanne

Er wordt wel gezegd dat de mens nog maar de aandachtspanne van een goudvis heeft. Nou zijn er inmiddels onderzoeken die die bewering weerleggen. Maar lang blijven we zeker niet hangen als we lekker door onze feed aan het scrollen zijn. Een video moet binnen een paar seconde onze aandacht grijpen en vasthouden, anders zijn we weg. Een animatie valt op en is laagdrempelig om in te stappen. Met een ijzersterke openingszin en opvallende kleuren en beelden, trek je een kijker in de jungle van alle online content toch jouw boodschap binnen. 

2. Ingewikkelde dingen helder en leuk maken

Met een animatievideo maak je van saaie, ingewikkelde informatie een vlot en laagdrempelig verhaal. Zodat iedereen je boodschap meteen begrijpt. En bereid is om die tot zich te nemen. Je haalt als het ware alle drempels weg. De kunst is wel om een ijzersterk script te schrijven dat de kern van jouw verhaal moeiteloos in simpele taal overbrengt. 

3. Je merk versterken

Een animatie kun je doordrenken met je eigen merkmateriaal. Zoals kleuren, beelden en geluid. Zo versterk je je identiteit. En zo past een animatievideo perfect binnen je huisstijl.

4. Geen gedoe met opnames

Je hebt geen ingewikkeld gedoe met acteurs, decors en slechte weersvoorspellingen. Je hoeft geen hele crew in te huren en die met een berg broodjes en dikke jassen naar een filmset te sturen. Bij een animatievideo bepaal jij de omstandigheden. Een zonnig scène op het strand, een plein vol mensen die juichen bij jouw boodschap of een kantoorborrel met spectaculair uitzicht. Je creëert het allemaal vanachter je computer.

5. Super breed inzetbaar

Een animatie kun je op tientallen manieren inzetten. Natuurlijk op je website en social media kanalen. Maar ook bij salespitches, presentaties, trainingen en voor interne communicatie. We denken graag met je mee over een slimme verspreidingsstrategie. 

Beste prijs/kwaliteit

Tjsa, en waar voor je geld. Dat is toch waar het om draait. Maar wat zijn nou de kosten van een animatievideo? Bij ons krijg je een prachtige animatie voor een goede prijs. Wij rammelen niet voor een spotprijs in een week een standaard video in elkaar, maar werken ook niet maanden met een team aan onbetaalbare productie. Wij maken met veel liefde en aandacht, voor een vaste betaalbare pakketprijs per minuut, een op maat gemaakte animatievideo. Die direct binnenkomt bij jouw doelgroep.

En als je dan denkt, ik ga een animatievideo laten maken. Hoe werkt dat dan?

Hoe maak je een animatie film?

In een gezamenlijke brainstormsessie bepalen we de toon, de kernboodschap en de uitstraling van de video. Vervolgens schrijven we samen een ijzersterk script. Animatiestudio Fris kan het schrijven ook geheel uit handen nemen als dat de voorkeur heeft. Als het script akkoord is, laten we een professionele stemacteur de tekst inspreken.

Je levert eventueel merkmateriaal aan dat in de video verwerkt moet worden. En dan starten we met animeren! Binnen twee weken volgt de eerste versie van de animatie.

Ongelimiteerd feedback geven

Daarna is er ruimte om feedback te geven. Net zo lang totdat je helemaal tevreden bent. Tot slot ontvang je jouw op maat gemaakte animatie met en zonder ondertiteling! Zodat je die op al je online kanalen kunt inzetten.

In deze video zetten we het proces nog even voor je op een rijtje:

En voor de zekerheid nog een kleine verfrisser. Wat is een animatievideo?

Een animatievideo is een videoproductie die is gemaakt met behulp van animatietechnieken. Het is een visuele presentatie waarin stilstaande beelden, objecten of tekeningen tot leven worden gebracht door ze in opeenvolgende frames te veranderen. Deze frames worden vervolgens snel achter elkaar afgespeeld, waardoor de illusie van beweging ontstaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe jij jouw boodschap over kunt brengen via een animatie? Lees hier. Of wil je weten hoe het werkt om een animatievideo te laten maken? Lees dan hier verder.