Een effectief en uiterst creatief animatiebureau
dat niet rust totdat jij trots en blij met jouw op maat gemaakte animatie naar huis gaat

Waarom een animatie video?

Play Video

WAAROM JIJ EEN ANIMATIEVIDEO WIL

De aandachtsspanne van mensen wordt korter en korter. Waar we vroeger bereid waren lange artikelen te lezen om aan informatie te komen, haken we nu (soms onbewust) na een video van een paar seconde al af als die ons niet direct prikkelt. 

Met een animatievideo kun je op een laagdrempelige, vlotte en effectieve manier jouw boodschap overbrengen. Door de kleuren, beweeglijkheid, verrassende vormen en prettige stemmen die bij een animatie horen houd je de aandacht van een kijker vast. 

Je kunt een animatievideo perfect inzetten voor diverse marketingdoeleinden, interne communicatie of presentaties. We denken graag met je mee over een slimme verspreidingsstrategie. 

Waarom je met ons wil werken

Wij zijn ijzersterke verhalenvertellers. Animaties lijken vaak om mooie vormen en bewegende beelden te gaan. Maar dat is niet zo. Mensen worden overtuigd door een herkenbaar verhaal waar ze zich mee kunnen identificeren. Een verhaal dat hun leven of dat van de mensen om hen heen raakt. Wij snappen dat en weten hoe je een berg complexe informatie terug kunt brengen naar een ijzersterk script. Samen met jou bedenken we het perfecte verhaal waarmee jouw boodschap echt binnenkomt bij je doelgroep. En ja, natuurlijk bouwen we er vervolgens prachtige, creatief geanimeerde beelden omheen.

Wat kost het om een animatievideo te laten maken

De beste prijs/kwaliteit. Waar voor je geld. Dat is waar het om draait. Bij ons krijg je een prachtige animatie voor een goede prijs. Wij rammelen niet voor een spotprijs in een week een standaard video in elkaar, maar werken ook niet maanden met een team aan onbetaalbare productie. Wij maken met veel liefde en aandacht, voor een vaste betaalbare pakketprijs per minuut, een op maat gemaakte animatievideo. Die direct binnenkomt bij jouw doelgroep.

Geen verrassingen achteraf. Wij houden van verrassingen, maar alleen als het gaat om creativiteit en gave ideeën. We vinden het heel belangrijk dat onze klanten niet voor verrassingen komen te staan als het gaat om prijs of timing. Ons proces is super helder, we houden ons altijd aan deadlines en je weet van te voren precies hoeveel je waarvoor betaalt.

HOE WERKEN WE?

 • In een gezamenlijke brainstormsessie bepalen we de toon, de kernboodschap en de uitstraling van de video
 • Samen schrijven we een ijzersterk script. Wij kunnen het schrijven ook geheel uit handen nemen als dat de voorkeur heeft. De tekst kan ook in het Engels of Duits zijn.
 • Je levert eventueel merkmateriaal aan dat in de video verwerkt moet worden.
 • Als het script akkoord is, laten we een professionele stemacteur de tekst inspreken. 
 • We starten met animeren! Binnen twee weken volgt de eerste versie van de animatie.
 • Daarna is er ruimte om feedback te geven. Net zo lang totdat je helemaal tevreden bent.
 • Tot slot ontvang je jouw op maat gemaakte animatie met en zonder ondertiteling! Zodat je die op al je online kanalen kunt inzetten.

Wie zijn wij? 

Fris is een kleinschalig animatiebureau, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. In het hart van het gezellige Brabant. Daar werken onze vormgevers en scriptschrijvers samen met professionele stemacteurs en andere professionals elke dag met veel plezier aan onze producties.

Fris is opgezet door Beike Looijse. Zij is animator, maar heeft haar roots in de journalistiek liggen. En is van huis uit dus een verhalenverteller. Ze is gespecialiseerd in het terugbrengen van veel informatie naar een vlotte tekst die een boodschap tot leven brengt. Want ze weet als geen ander dat mensen dingen onthouden via verhalen. En dingen voortvertellen via verhalen. Daarom staat het schrijven van een ijzersterk script centraal bij Fris. Voordat het creatieve animatieproces begint. We maken niet zomaar bewegende beelden bij een tekst die een klant aanlevert. Maar bouwen eerst samen met de klant aan een sterk en effectief verhaal.  

Zo maakte Fris samen met collega’s van journalistiek onderzoekscollectief Spot On Stories een animatiereeks met daarin uitleg over het coronavirus. Die video’s werden online meer dan een miljoen keer bekeken!

Opbouw prijs animatievideo

We maken onze animaties via een vaste pakketprijs. Zodat jij weet waar je aan toe bent. Dat ziet er zo uit:

We maken een animatievideo van 1 minuut (met de mogelijkheid van 10 seconde uitloop) waar de volgende zaken bij zijn inbegrepen:

 • Een brainstormsessie om de toon en uitstraling van de video te bepalen
 • Het schrijven van het script
 • Een professionele voice-over die past bij de toon van de video
 • Feedback rondes totdat je tevreden bent
 • Een eindversie zonder en een versie mét ondertiteling 
 • De garantie dat deadlines gehaald worden. 

PRIJS – €1875    (excl. btw)

Wil je een langere video maken? Dan betaal je extra per halve minuut.