Hoe maak je een animatie?

Hoe maak je een animatievideo? Een animatievideo maken lijkt soms een groot en ingewikkeld proces. Wat doen die mensen nou eigenlijk achter de schermen? We leggen het uit. Want het hoeft helemaal niet vaag en ingewikkeld te zijn. Bij animatiestudio Fris delen we ons proces op in zeven heldere stappen. Zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Die stappen zien er zo uit:

1. Samen brainstormen

Eerst denken we samen na over de kernboodschap van jouw video. Wat moet een kijker in ieder geval onthouden? Wie wil je bereiken en waarom? Samen bedenken we hoe de video moet klinken en moet voelen. Met welk gevoel de kijker achter moet blijven en hoe we hem ervan gaan overtuigen de volgende stap te zetten.

Als je bij animatiestudio Fris een animatievideo laat maken brainstormen we samen over de kernboodschap

2. Het script

De kernboodschap gieten we in een ijzersterk script. Animaties lijken vooral om mooie vormen en bewegende beelden te gaan. Maar dat is misleidend. Mensen worden overtuigd door een herkenbaar verhaal waar ze zich mee kunnen identificeren. Een verhaal dat hun leven of de mensen om hen heen raakt. En dat ze makkelijk bij de koffiezetautomaat kunnen doorvertellen. Jouw boodschap moeten we dus vangen in zo’n verhaal.

Je kunt zelf een voorzet doen voor een script. Dat wij vervolgens in overleg met jou perfectioneren. Maar wij kunnen het script ook in zijn geheel voor je schrijven.

3. Een stemacteur

Als het script af is laten we de tekst inspreken door een steengoede, professionele stemacteur. Samen kiezen we een stem uit die mooi past bij de boodschap die je wil overbrengen.

4. Jouw merkmateriaal

Een animatievideo kun je doordrenken met je merkmateriaal. Als er kleuren, logo’s, lettertypen of andere zaken zijn die bij jouw merk horen, kunnen we die verwerken in de video. Zodat die uiteindelijk perfect binnen jouw huisstijl past. 

5. Animeren

Wij gaan aan de slag met dat waar we het beste in zijn: het animeren van jouw verhaal. We maken op maat gemaakte beelden die de kernboodschap perfect ondersteunen. Hier mag je een flinke dosis creativiteit van ons verwachten. Twee weken nadat het script klaar is, leveren we de eerste versie van de animatievideo bij je aan.

Animatiestudio Fris maakt animatievideo's met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Wij leveren een op maat gemaakte animatievideo die jouw boodschap effectief bij je doelgroep binnen laat komen.

6. Feedback leveren

Als je de eerste versie hebt ontvangen, krijgen jij en je organisatie de ruimte om feedback te geven. We doen net zo vaak aanpassingen totdat jullie helemaal tevreden zijn, zonder dat dat invloed heeft op de prijs. Ook als we daarvoor zes feedbackrondes moeten doen. Al kunnen we uit ervaring zeggen dat dat nooit nodig is. 

7. Ondertiteling

Als de video helemaal af is en iedereen is superblij is met het resultaat, dan zorgen wij ervoor dat je ook een ondertitelde versie van de video krijgt.

Hoe lang duurt het om een animatie te maken?

Wij garanderen een helder en duidelijk proces. Dat in zijn totaliteit ongeveer vier tot zes weken duurt. Als je een spoedvraag hebt, kunnen we altijd in overleg kijken wat er mogelijk is. De moeite waard. Want je kunt je animatievideo perfect inzetten voor diverse marketingdoeleinden, interne communicatie of presentaties. We denken graag met je mee over een slimme verspreidingsstrategie. 

Als je bij animatiestudio Fris een animatie laat maken krijg je een op maat gemaakte video die je op al je kanalen kunt inzetten

Geen verrassingen achteraf

Wij houden van verrassingen, maar alleen als het gaat om creativiteit en gave ideeën. We vinden het heel belangrijk dat onze klanten niet voor verrassingen komen te staan als het gaat om prijs. Daarom werken we met een vaste pakketprijs per geanimeerde minuut, zodat je van te voren precies weet hoeveel je waarvoor betaalt. Bij die prijs is alles bij inbegrepen: een brainstormsessie, de inhuur van de stemacteur, het animeren, feedbackrondes en een ondertitelde versie.

Beste prijs/kwaliteit

Tjsa, en waar voor je geld. Dat is toch waar het om draait. Maar wat zijn nou de kosten van een bewegende animatie maken? Bij ons krijg je een prachtige animatie voor een goede prijs. Wij rammelen niet voor een spotprijs in een week een standaard video in elkaar, maar werken ook niet maanden met een team aan onbetaalbare productie. Wij maken met veel liefde en aandacht een op maat gemaakte animatievideo. Zo laat je een animatie filmpje maken dat direct binnenkomt bij jouw doelgroep.

Meer weten? Kijk dan hier. Of zien wat we voor andere klanten hebben gemaakt? Kijk dan hier. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen.