Wat kost een animatie laten maken?

Tsja, leuk zo’n animatievideo. Maar wat kost een animatie nou eigenlijk? Het laten maken van een animatie kan erg goedkoop zijn, maar ook heel duur. De prijs varieert echt tussen de 1000 euro en de 100.000 euro. Meestal is de prijs van een animatievideo op een van deze manieren opgebouwd:
– Een projectprijs op maat
– Een vaste pakketprijs per minuut animatie

Een projectprijs op maat

Voor allebei de methodes is iets te zeggen. Het voordeel van een projectprijs op maat is dat de prijs uiteraard helemaal op jouw situatie is aangepast. En dat je precies kunt terugvinden hoeveel uren er besteed zijn aan welke activiteit. Het nadeel is de onzekerheid vooraf. Vaak is het in deze situatie zo dat de prijs achteraf hoger of lager uit kan vallen als het proces langer of korter heeft geduurd. Intern kan het prettig zijn vooraf precies te weten hoeveel je uiteindelijk gaat betalen.

Een bedrijfsanimatie is een mooie vorm om een boodschap effectief over te brengen

Een vaste pakketprijs per minuut animatie

De andere methode om tot een prijs te komen is een vaste pakketprijs per minuut animatie. Dit is ook het model waar Animatiestudio Fris mee werkt. Het voordeel van deze variant is dat beide partijen van te voren precies weten waar ze aan toe zijn. Bij de pakketprijs is namelijk alles inbegrepen:

  • Een brainstormsessie om de toon en uitstraling van de video te bepalen
  • Het schrijven van het script
  • Een professionele voice-over die past bij de toon van de video
  • Feedback rondes totdat je tevreden bent
  • Een eindversie zonder en een versie mét ondertiteling
  • Een op maat gemaakte thumbnail afbeelding  
  • Een korte social versie van 20 a 30 seconden 

Je komt zo achteraf nooit voor verrassingen te staan. Dat is voor jezelf prettig. Maar het kan ook intern praktisch zijn om van te voren helderheid te hebben over wat een project gaat kosten.

Veel variatie in prijzen

Zoals in de meeste branches is er een breed spectrum waar de meeste prijzen binnen vallen. En dan bedoelen we echt breed. Er zijn ‘high end’ bureaus die met een team van vijf mensen maanden aan een productie werken. Die video’s zijn vaak ook bedoeld als tv-commercial of film, maar kunnen qua prijs in de tonnen lopen. En er zijn bureaus die voor een habbekrats een video van een paar honderd euro in elkaar flansen. Er is natuurlijk het gouden midden.

Animatiestudio Fris gaat voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Wij rammelen niet voor een spotprijs in een week een standaard video in elkaar, maar werken ook niet maanden met een team aan onbetaalbare productie. Wij maken met veel liefde en aandacht, voor een vaste betaalbare pakketprijs per minuut, een op maat gemaakte animatievideo. 

Bij ons betaal je voor de vaste pakketprijs per minuut animatie 2250 euro (excl. btw).

Maar hoe werkt dat dan, een animatie laten maken?

Een animatievideo maken lijkt soms een groot en ingewikkeld proces. Wat doen die mensen nou eigenlijk achter de schermen? We leggen het uit. Want het hoeft helemaal niet vaag en ingewikkeld te zijn.

In een gezamenlijke brainstormsessie bepalen we de toon, de kernboodschap en de uitstraling van de video. Vervolgens schrijven we samen een ijzersterk script. Animatiestudio Fris kan het schrijven ook geheel uit handen nemen als dat de voorkeur heeft. Als het script akkoord is, laten we een professionele stemacteur de tekst inspreken.

Binnen twee weken de eerste versie

Je levert eventueel merkmateriaal aan dat in de video verwerkt moet worden. En dan starten we met animeren! Binnen twee weken volgt de eerste versie van de animatie.

Gratis brainstormsessie voor het maken van een animatievideo of explainervideo door Animatiestudio Fris

Ongelimiteerd feedback geven

Daarna is er ruimte om feedback te geven. Net zo lang totdat je helemaal tevreden bent. Tot slot ontvang je jouw op maat gemaakte animatie met en zonder ondertiteling! Zodat je die op al je online kanalen kunt inzetten.

In deze video zetten we het proces nog even voor je op een rijtje:

Hoe lang duurt het om een animatie te maken?

Wij garanderen een helder en duidelijk proces. Dat in zijn totaliteit ongeveer vier tot zes weken duurt. Als je een spoedvraag hebt, kunnen we altijd in overleg kijken wat er mogelijk is. De moeite waard. Want je kunt je animatievideo perfect inzetten voor diverse marketingdoeleinden, interne communicatie of presentaties. We denken graag met je mee over een slimme verspreidingsstrategie. 

Waarom eigenlijk een animatievideo laten maken?

Lees hier meer over waarom een animatievideo zo’n effectief communicatiemiddel is.

Het gaat hoofdzakelijk om twee dingen:

We onthouden beelden het beste

We zijn als mensen veel beter in staat om beeld en geluid te verwerken dan tekst. Dat blijkt uit onderzoek. Beelden blijven velen malen beter plakken in onze hersenpan. We verwerken ze sneller en onthouden ze beter. 

Als mensen informatie tot zich nemen, weten ze daar drie dagen later gemiddeld nog maar tien procent van. Maar als er een relevante afbeelding bij staat, herinneren ze zich drie dagen later nog 65% van het verhaal. Maar liefst de helft van onze hersenen is op visuele verwerking gericht. Niet voor niks staren we in de bioscoop, in een tijd waarin we voortdurend afgeleid worden, moeiteloos twee uur met volle aandacht naar een scherm.

Dat heeft overigens ook met een andere component te maken; de kracht van het verhaal. 

De kracht van het verhaal

Niet alleen beelden onthouden we beter, ook verhalen slaan we uitstekend op. In de prehistorie was dat essentieel, omdat er verder geen middelen waren om generatie op generatie belangrijke informatie te bewaren. Maar die skill hebben onze hersenen tot op de dag van vandaag behouden. 

Allemaal vertellen we de hele dag verhalen. Aan onze collega’s bij de koffieautomaat, als we thuis vertellen hoe onze dag geweest is en wanneer we aan een vriend vertellen over onze jeugd. We ordenen ons leven aan de hand van verhalen. En zijn zo in staat dingen door te vertellen. 

Portfolio

Wil je video’s zien die wij eerder maakten? Bekijk hier ons portfolio.

Soorten animatievideo

En bekijk hier de meeste voorkomende soorten animatievideo’s.

Meer weten?

Neem dan vooral contact met ons op! Dan kan door te mailen, te bellen of door ons contactformulier in te vullen.